Het laatste nieuws

Nieuws

 

UvA en de HvA lekken gebruikersgegevens
De inlogpagina’s van de UvA en de HvA lekken gebruikersgegevens (persoonlijke). Het DLWO, SIS, id.hva.nl en secure.uva.nl maken gebruiken van zwakke beveiligingscertificaten en zijn daardoor kwetsbaar voor zogenaamde man-in-the-middle-aanvallen.
Lees verder
Reparerende software
Onderzoekers aan de Universiteit van Utah hebben software ontwikkeld (reparerende-software) die niet alleen in staat is om onbekende virussen en exploits te detecteren en te stoppen, maar ook automatisch de aangerichte schade repareert en de kwetsbaarheden verhelpt waardoor de aanvallen wisten binnen te dringen.
Lees verder
Coffee shop hackers
Nieuw onderzoek laat zien dat offline werken op een PC of Laptop maar ook Smartphones niet echt veilig zijn voor hackers. Door de elektronische signalen van je laptop -welke offline is- te analyseren zijn hackers instaat zichtbaar te maken wat je aan het doen bent. Dat stellen onderzoekers.
Lees verder
Europese Algemene verordening gegevensbescherming
De Europese wetgeving gaat wijzigen met betrekking tot de zorgvuldigheid van persoonsgegevens
Lees verder
IT-beveiliging
Productiviteit binnen onderneming gaat verloren en innovatie wordt tegengehouden wanneer er sprake is van slecht ontworpen beveiligingsproducten- en protocollen. Gevolg, onnodige kosten voor de onderneming omdat het meer kost dan wekelijk nodig is.
Lees verder
Meldplicht datalekken
Het wetsvoorstel met betrekking tot de meldplicht voor datalekken is goedgekeurd door de eerste kamer.
Lees verder
crossmenuchevron-upchevron-down